Je bent hier: Home / Teksten / Tekst controleren

Tekst controleren

Tekst controleren behoort ook tot één van mijn diensten op het gebied van teksten. Ik zorg ervoor dat je tekst honderd procent foutloos en begrijpelijk is. Het controleren van teksten past dankzij mijn hbo-opleiding Journalistiek en master Tekst & Communicatie perfect in mijn straatje. Mij ontgaat geen enkele taal-, spel- of typefout. Ik ben wat dat betreft een echte taaljunk. Kortom, ik zet voor jou graag de puntjes op de i.

Teksten controleren is een dienst van MaaktConten

Tekst controleren volgens checklist

Het controleren van teksten verricht ik aan de hand van een checklist. Zaken die ik onder andere goed onder de loep neem, zijn grammatica, maar ook de begrijpelijkheid van de tekst. Wordt er van de hak op de tak gesprongen of zit er genoeg samenhang tussen de zinnen? Tekst controleren betekent ook een oogje in het zeil houden qua tekstopmaak. Denk bijvoorbeeld aan het juiste gebruik van tussenkopjes. Natuurlijk houd ik ook rekening met het medium waar de teksten voor bedoeld zijn: artikelen en interviews kennen andere speerpunten dan webteksten en brochureteksten. Kortom, tekst controleren doe ik tot in de puntjes!

Keuze uit twee soorten dienst bij tekst controleren

De kosten voor de dienst tekst controleren zijn afhankelijk van welk type dienst je kiest:

  • Spelling en grammatica controle: ik kan je teksten verbeteren wat betreft taal en grammatica. Dit is een goede keuze wanneer je al redelijk zeker bent van je schrijfkwaliteiten, maar de taalregels en grammaticale regels wat verwaterd zijn.
  • Volledige tekst controlen: mijn ogen fungeren als een algehele ‘tekstscanner’ en ik til je teksten op het gebied van begrijpelijkheid, taal, spelling, opbouw, schrijfwijze en samenhang naar een hoger niveau.

De prijzen zijn bij het controleren van tekst afhankelijk van de hoeveelheid tekst. Ik kan een uurtarief afgeven of een prijs afgeven voor het verrichten van de gehele tekstcontrole. Neem voor een indicatie vrijblijvend contact met mij op en binnen 48 uur weet je waar je aan toe bent.

Wil je meer informatie over mijn dienst tekst controleren? Mail naar cindy@maaktcontent.nl of bel 06-23191294.

Scroll To Top