Je bent hier: Home / Teksten / Brochureteksten

Brochureteksten

Objectief met het vizier op effectieve brochuretekst

Net als bij het schrijven van webteksten, is het schrijven van brochureteksten een vak apart. Een goede brochure begint al met de keuze van wat je wel en niet gaat vertellen. Hier kan MaaktContent goed bij helpen als objectieve partij buiten je organisatie. Dit is een belangrijk voordeel, want ik zie dat veel bedrijven in hun brochureteksten vervallen in gewoonte en denken vanuit hun eigen voorkennis. Hierdoor staan brochures vaak vol met irrelevante informatie en/of jargon (vaktaal). Het gevolg is dat de teksten onbegrijpelijk en oninteressant worden en de brochure de plank misslaat.

header-brochureteksten-schrijven-maaktcontent

Brochureteksten vaak blind voor de doelgroep

Bij het schrijven van brochureteksten moet in eerste instantie één ding ‘top of mind’ zijn: de doelgroep. MaaktContent richt hier altijd haar pijlen op. Dat betekent dat je als zender niet vertelt wat je wilt vertellen, maar wat de lezer wil lezen. In deze valkuil vallen namelijk veel bedrijven en daar missen zij met hun brochureteksten de rode ‘bulls eye’. Voor meer effectiviteit en kwaliteit laat je het schrijven van je teksten dus over aan tekstexpert MaaktContent. Ontdekt het verschil zelf!

Meer informatie over de dienst brochureteksten schrijven van MaaktContent of je teksten vrijblijvend voorleggen? Mail naar cindy@maaktcontent.nl.

Scroll To Top